Voetreflextherapie

We starten de behandeling met een waterritueel in onze voetenspa. Het bad is gevuld met een mix van water, magnesiumzout, kruiden en edelstenen. Met stromend water stimuleren we de meridianen op de onderbenen. Met acupressuur in het water zorgen we dat het lichaam ontspant en hierdoor open staat voor de voetreflexbehandeling. Hiervoor neem je plaats op een verwarmde behandelstoel met de rugleuning in de relaxstand. 

Tijdens de behandeling kun je meehelpen om eventuele blokkades op te heffen en spanningen los te laten door met aandacht naar de reflexzone te gaan die wordt behandeld. Een goede manier om dit te bereiken is er als het ware naartoe uitademen. Je zult versteld staan van wat er loskomt en merken hoe je de energiestroom weer gaat voelen.

We sluiten af met acupressuur op het hoofd in combinatie met een verkwikkende etherische olie om weer fris en energiek naar buiten te stappen.

Wat is voetreflextherapie?

Op en onder je voeten en onderbenen bevinden zich tal van reflexzones. Het masseren van deze zones heeft invloed op het functioneren van het orgaan of lichaamsdeel waarmee deze in verbinding staat. Het zorgt voor een verbeterde doorbloeding, waardoor energie weer vrij kan stromen. Op deze manier helpt voetreflextherapie zowel fysieke als mentale gezondheidsklachten verminderen of verhelpen. Cliënten ervaren de behandeling als een helende massage, die helpt om spanningen in het lichaam af te voeren en zo het energieniveau te verhogen. Het draagt bij aan het optimaal functioneren van je organen, spieren, gewrichten en hormonen. Denk aan een betere spijsvertering, waardoor je meer energie uit je voeding haalt en je stoelgang verbetert.

Voetreflextherapie zorgt onder andere voor:

  • Verlichting van stress en spanning
  • Betere doorbloeding en energiedoorstroming
  • Herstel van het natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest

Het doel van reflexzonetherapie is om het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Fysieke overbelasting, klimaat, voeding of emoties kunnen zorgen voor stagnatie van energie, met klachten als pijn, ziekte, vermoeidheid of emotionele onbalans als gevolg. Via reflexzones is het mogelijk deze energie weer in beweging te brengen. Ook kijken we wat een mogelijke oorzaak kan zijn voor het ontstaan van de blokkade en welke aanpassingen in de levensstijl kunnen helpen om terugkeer ervan te voorkomen.